Oorcorrectie - otoplastie - afstaande oren

facelift
minilift
blefarochalasis
bovenooglidcorrectie
blefaroplastie
onderooglidcorrectie
rhinoplastie
neuscorrectie
halscorrecties
lipocontouring van de hals
lippen
lipcorrectie
lipaugmentatie
lipverdikking
Show More

Wat houdt een oorcorrectie in?

De plastisch chirurg maakt hierbij een incisie achter het oor in de plooi tussen oorschelp en het hoofd. Hierna wordt het kraakbeen geremodelleerd om de oren in de gewenste stand te krijgen. Dit gebeurt meestal onder plaatselijke verdoving. Kinderen kiezen meestal voor een narcose in het ziekenhuis. Voor volwassenen kan dit ambulant.

 

Na de correctie wordt een hoofdverband gedragen gedurende drie a vier dagen en nadien nog een tennisbandje tijdens de nacht. Hiermee wordt vermeden dat de patiënt onbewust het oor zou terugplooien tijdens de slaap. Wij zien patiënten terug de dag na de ingreep om het hoofdverband te verversen of al kleiner te maken.

Zijn er meerdere technieken mogelijk ?

Inderdaad. Er zijn technieken met behoud of wegname van kraakbeen. Het is belangrijk om een natuurlijk resultaat te bekomen zodat er geen tekens van de operatie overblijven. Dit vraagt artistiek inzicht en ervaring van de chirurg. 

Vanaf welke leeftijd opereert men best afstaande oren (flaporen) ?

 

In het algemeen stellen we dat het patiëntje de ingreep zelf moet willen. Kinderen zijn pas gemotiveerd om dit te doen als ze ermee geplaagd worden op school.

Is het resultaat blijvend ?

De ingreep geeft een blijvend resultaat. Het gebeurd wel eens dat een oor na de correctie in de volgende maanden weer gaat afstaan. Dit heeft te maken met "karaktervol" kraakbeen dat zich moeilijk laat remodelleren. Er dient dan een kleine bijkomende ingreep te gebeuren om dit te corrigeren.

Schermafdruk 2019-09-13 23.20.19.png