Lipolyse - Lipolysis  door middel van phosfatidylchiline en deoxycholzuur
Schermafdruk 2019-08-24 12.53.47.png

kopie

Chemische lipolyse tegen hardnekkig vet

 

- Voor beperkte correcties

- Voor zone's waar een chirurgische liposuctie risicovol is.

- Voor optimalisatie na liposuctie

Hardnekkige vetophopingen op billen, dijen en heupen krijgt u met sport en diëet alleen niet weg. Afslanken kan zelfs een averechts effect op uw figuur hebben: u verliest centimeters op uw armen, borsten en gezicht, maar de hardnekkige vetten blijven veelal zitten waar ze zitten en springen dus extra in het oog. Lipolyse is een efficiënte methode om hier komaf mee te maken.

Wat is Lipolyse?

Lipolyse is een behandeling waarbij Lipostabil in het vetweefsel wordt gespoten. Het werkzame bestanddeel van Lipostabil is phosphatidylcholine (PPT of Lecithine). Phosphatidylcholine is een natuurlijk bestanddeel dat uit sojabonen wordt gewonnen en dat bekend staat om zijn vetafbrekende werking.

Phosphatidylcholine heeft een dubbele werking:

 • De vetcellen worden opgelost.

 • De triglyceriden worden omgezet in glycerol en vrije vetzuren die vervolgens door gal en lever worden afgescheiden.


In de algemene geneeskunde wordt phosphatidylcholine al jaren gebruikt ter preventie van vetembolie en als medicatie ter ondersteuning van de lever. Het is dus niet schadelijk.
 

Waarom Lipolyse?

Door te diëten en te sporten verliest u vooral water en spieren in plaats van vet. Spijtig genoeg is het net dit vet dat u lelijke rondingen en cellulitis bezorgt. Als deze vetten immers in te grote hoeveelheden worden opgeslagen, zwellen ze op en oefenen druk uit op de bloedvaten zodat de bloedsomloop en het lymphestelsel worden geblokkeerd. Resultaat: toxines en water kunnen niet meer worden afgevoerd en zorgen voor cellulitis. Omdat de plaatselijke cellen niet meer van de nodige voedingsstoffen worden voorzien, verliest de huid bovendien aan kwaliteit en veerkracht.

Lipolyse zorgt ervoor dat de vetcellen op de getroffen plaatsen slinken. Dit heeft drie gevolgen:

 • U verliest uw vetrollen.

 • Het lymphestelsel kan opnieuw vrij circuleren zodat afvalstoffen worden afgevoerd en cellulitis verdwijnt.

 • De plaatselijke bloedsomloop wordt op gang gebracht zodat de cellen opnieuw worden gevoed en de huid beetje bij beetje steviger wordt.

 

Hoe verloopt de behandeling?

De arts tekent het te behandelen gebied af en neemt foto’s zodat u een beter zicht heeft op de resultaten. Indien nodig smeert hij de huid in met een verdovende crème. Vervolgens ontsmet hij het te behandelen gebied en spuit hij de phosphatidylcholine rechtstreeks in de vetcellen in. De oplossing kan gemengd met verdoving zodat de procedure en de eerste uren pijnloos zijn.

De behandeling duurt tussen de 15 en de 30 minuten.

Voor het beste resultaat zijn er 4 tot 6 sessies nodig met telkens een tussentijd van 6 tot 8 weken.

 

Na de eerste sessie is er omzeggens géén resultaat. Resultaat wordt pas opgemerkt na de tweede of derde sessie.
 

Voordelen

 • 100% natuurlijk.

 • Geen nevenwerkingen.

 • Maakt een einde aan moeilijk weg te werken vetophopingen (zoals deze aan de zijkant van de dijen, onderaan de billen en aan de knieën).

 • Goedkoper dan liposuctie.

 • Lipolyse heeft vaak ook een positieve invloed op het collageen in de huid, zodat de huid op het behandelde gebied strakker en steviger is.

 • Verlaagt het cholesterolgehalte.

 • Verbetert de werking van de lever.

 • Een goed resultaat in 95% van de gevallen.

 

Nadelen

 • Grote vetophopingen (zoals een forse rijbroek) kunnen er niet mee worden weggewerkt.

 • De arts die de behandeling uitvoert moet te vertrouwen zijn, want als de naalden niet hygiënisch zijn, is de kans op infectie groot.

 

Tips voor een beter resultaat

 

De periode rond de behandeling géén alcohol drinken. Alcohol verhindert de verwijdering van de vrije vetzuren door de lever zodat het vet zich terug opbouwt.

Water drinken

De dag van de behandeling moet u 2 tot 3 liter water drinken. Doet u dat niet, dan zal u na de behandeling een griepachtig gevoel ervaren. Dit heeft te maken met de grote hoeveelheid warmte die vrijkomt tijdens de vetverbranding.
 

Gezonde voeding

Let op uw voeding. Het verwijderde vet door nieuw vet vervangen is een beetje belachelijk.
 

Massage

Een dagelijkse massage naar het hart toe van de betrokken lichaamsdelen voorkomt dat toxines zich zullen opstapelen en helpt bij de afvoer van vastzittend vet en vocht. 

Schermafdruk 2019-09-13 23.20.19.png