campus A.Z. Sint Augustinus 

Oosterveldlaan 24

2610 Wilrijk

tel. : O3 44 33 011

de plastisch chirurg
plastisch
of esthetisch ?
verzekeringspolis
hospitalisatiepolis
ziekteverlof ?
roken
schaadt uw behandeling
privékliniek
ziekenhuis
FAQ
algemene vragen
prijzen
Wat kost het ?
Show More

Historiek dienst Plastische Chirurgie

AZ St. Augustinus / GZA - Antwerpen

 

Campus Sint-Augustinus is een algemeen ziekenhuis met 610 bedden, na de recente fusie in een geheel van meer dan 1000 bedden.


Het is ontstaan uit Sint-Camillus te Antwerpen en de ziekenhuizen Sint-Bavo te Wilrijk en Heilige Familie te Antwerpen.  Eind jaren negentig werd het gerenoveerd en uitgebreid. Het ziekenhuis is uitgerust met top-technologie op logistiek en medisch vlak. 

 

Voortdurend wordt het zorgaanbod aangepast aan nieuwe evoluties en behoeften van patiënten, zorgverstrekkers en overheid.

Op 1 januari 2009 bundelde GZA alle krachten in 1 grote fusie. De ziekenhuizen Sint-Augustinus en Sint-Vincentius/Sint-Jozef fusioneren.  Alle GZA voorzieningen worden ondergebracht in één juridische entiteit, de vzw GZA en de GZA ziekenhuizen gaan werken onder één erkenningsnummer vanaf 1 juli 2009.

Vanaf deze datum van 1 januari 2009 heeft het fusieziekenhuis een van de grootste Vlaamse diensten voor Plastische Heelkunde en telt 8 erkende plastisch chirurgen, actieve dynamische stafleden, in één dienst. Deze zijn verspreid over de 3 campussen.

Inmiddels kwam een fusie op gang tussen de GZA-ziekenhuizen en de ZNA-ziekenhuizen van Antwerpen waarin 1000 artsen-specialisten werkzaam zijn.

Wordt vervolgt.

 

 

Schermafdruk 2019-09-13 23.20.19.png