Facelift met suspensie- of tractiedraden ?

lippen
lipcorrectie
lipaugmentatie
facelift
minilift
blefarochalasis
bovenooglidcorrectie
blefaroplastie
onderooglidcorrectie
rhinoplastie
neuscorrectie
otoplastie
oorcorrectie
Show More

 

De methode om het gelaat te "liften" met enkel draden is een ingreep die ambulant gebeurt onder plaatselijke verdoving. Het versterkt het effect van een liposcultuur of lipocurettage indien we dit combineren.

Draden vervangen de facelift niet, maar kan deze jaren lang voorafgaan of kan jaren na de ingreep het effect van de chirurgische lifting onderhouden. Hierbij worden draden geweven onder de huid. Idealiter zijn ze resorbeerbaar om geen reacties of retracties te veroorzaken. 

 

De methode is bedoeld om een beperkte verbetering te bekomen, die vaak voldoende is naargelang de casuïstiek. De indicatie en keuze van patiënt moet goed overwogen worden.

 

Het effect van suspensie- of tractiedraden houdt niet langer dan 6 tot 12 maanden en kan herhaald worden. Het is een techniek die enkel de huid lift en verstevigt.

 

Plastisch chirurgen zijn eerder geneigd een operatieve correctie uit te voeren met een duurzamer resultaat. Een chirurgische lifting verstevigt ook de onderhuidse structuren, vnl de spieren en hun fascia (peesblad). Patiënten die de behandeling met suspentiedraden ondergaan zijn echter doorgaans tevreden en herhalen dit.

Schermafdruk 2019-09-13 23.20.19.png