Borstlifting of Borstlift

borstvergroting
borstaugmentatie
borstverkleining
borstreductie
gynaecomastie
borstvorming bij mannen
Show More
Schermafdruk 2019-08-21 08.12.10.png

 

 

Wat houdt de behandeling in?

Bij een borstlift maakt de plastisch chirurg een incisie rond de tepel, van de tepel naar de borstplooi en soms ook in de borstplooi. Vervolgens wordt de overtollige huid  verwijderd. De tepel en het onderliggend klierweefsel wordt naar boven verplaatst en geremodelleerd.  Soms kan een beperkte borstlifting gebeuren met enkel een litteken rond het tepelhof, maar dit dient uitgemaakt door de chirurg.  De ingreep vindt plaats onder algehele narcose en duurt 1,5 tot 2 uur. De ingreep is minder complex maar  te vergelijken met een borstverkleining, zonder dat er volume verwijderd wordt.

 

Is er na de ingreep een verband ?  Welke BH dien ik te dragen ?

 

De verse littekens zullen afgekleeft zijn met tape, micropore®. U wordt wakker met een een sport-BH die de chirurg aandoet aan het einde van de ingreep. Bij een borstlifting zal de cup-maat hetzelfde als voor de ingreep, bij een borstverkleining uiteraard een of twee cups kleiner.

 

Het is verstandig de borsten na de ingreep minstens een maand te ondersteunen met een BH. 

 

U kan dezelfde dag het ziekenhuis te verlaten. Hiervoor hebt u begeleiding en de eerste dag en nacht bent u niet alleen.

Indien een pijnstiller nodig is, raden wij paracetamol aan, indien nodig te combineren met Ibuprofen.

Wanneer kan ik weer aan het werk?

Dat ligt aan de aard van uw werk. In ieder geval moet u enkele dagen rust nemen om nabloeding of infectie te vermijden. Pas na een week mag u weer lichte werkzaamheden doen, maar u mag niet sporten. Zware lichamelijke inspanning en zwaar tillen zijn in de eerste maand na de ingreep niet aangewezen. De meeste vrouwen gaan na een tot twee weken weer aan het werk. Thuiswerk en bureelwerk kan na enkele dagen. 

Kan ik na de ingreep nog borstvoeding geven?

De plastisch chirurg doet zijn uiterste best de melklieren niet te beschadigen. Garanties hiervoor zijn evenwel niet te geven, omdat de tepel en het onderliggend klierweefsel moet worden verplaatst. Men weet ook niet of bij een patiënte borstvoeding mogelijk was zonder een operatie gehad te hebben.

 

Bedenk ook dat het resultaat van een borstlift weer gedeeltelijk teniet kan worden gedaan door een zwangerschap en door het geven van borstvoeding 

 

Zijn aan de ingreep risico’s verbonden?

 

Gevoelsverlies van de tepels behoort tot de mogelijkheden, maar meestal keert het gevoel terug. De tepels kunnen ook tijdelijk overgevoelig zijn.

Ook is in theorie het risico aanwezig dat u geen borstvoeding meer kunt geven. In de praktijk zie  we vaak dat borstvoeding toch nog mogelijk is.

De plastisch chirurg streeft naar symmetrie van de beide borsten, maar dit is niet te garanderen. Ook zullen de littekens altijd in enige mate zichtbaar blijven. Verder zijn er de algemene risico's van elke heelkundige behandeling zoals infectie, nabloeding en vertraagde wondheling.

 

Mijn borsten zijn erg verslapt en gaan hangen na meerdere zwangerschappen, wat ik erg hinderlijk vind. Komt mijn ziekenfonds dan niet tussen ?

 

Indien er geen volume verwijderd wordt, komt het ziekenfonds niet tussen. Tussenkomst is maar mogelijk indien we minstens 2 cups of 400 gr per borst verwijderen.

 

Schermafdruk 2019-09-13 23.20.19.png