huidtumoren
naevi - huidvlekken
buikwand
abdominoplastie
lipocountouring
Body
liposculptuur
FAQ
algemene vragen
prijzen
Wat kost het ?
Show More

Armlift - dijlift

 

Wanneer is een dij- of armlift een aantrekkelijke ingreep voor mij?

Met het klimmen der jaren verliest de huid aan elasticiteit. Dit proces doet zich ook voor op de huid van de bovenbenen en de bovenarmen. De huid wordt slap en gaat hangen. Hetzelfde kan ook gebeuren door gewichtsverlies na een periode van overgewicht. 

 

Wat houdt de ingreep in?

 

De plastisch chirurg verwijdert het overschot aan huid op de diibenen of de bovenarmen. Het is eventueel mogelijk deze ingreep te combineren met een liposculptuur, als ter plaatse van de bovenbenen of bovenarmen sprake is van overtollige vetophoping. Mocht dit het geval zijn, dan bespreekt de plastisch chirurg deze mogelijkheid met u tijdens het consult.

 

Een beperkte armlift kan onder lokale verdoving gebeuren en betekent weinig hinder. Een dijbeenlift is meestal ingrijpender en gebeurd beter onder narcose met een korte hospitalisatie. Een dijbeenlift geeft meer hinder dan een armlift.

 

Blijven hier littekens ?

 

Voor de dijbeenlift verloopt het litteken in de liesplooi. Voor de armlift verloopt het litteken over de lengte van gans de bovenarm maar aan de binnenkant van de arm, zodat het enkel zichtbaar is bij het heffen van de armen. Voor een kleine armlifting kan het litteken zich beperken tot de plooi van de oksels. U moet overwegen of de overtollige huid meer stoort dan het resterende litteken alvorens u beslist tot de ingreep.

Schermafdruk 2019-09-13 23.20.19.png