Borstlifting - Antwerpen - Dr. Coenen

Borstlifting of Borstlift
 
Wat houdt de behandeling in?
 
Bij een borstlift maakt de plastisch chirurg een incisie rond de tepel, van de tepel naar de borstplooi en soms ook in de borstplooi. Vervolgens wordt de overtollige huid  verwijderd. De tepel en het onderliggend klierweefsel wordt naar boven verplaatst en geremodelleerd.  Soms kan een borstlifting gebeuren met enkel een litteken rond het tepelhof, maar dit dient uitgemaakt door de chirurg.  De ingreep vindt plaats onder algehele narcose. Na de operatie krijgt u een sport-BH aan om dezelfde dag of daags nadien het ziekenhuis te verlaten. De ingreep is minder complex maar  te vergelijken met een borstverkleining, zonder dat er volume verwijderd wordt.
 
 
Is er na de ingreep een verband ?  Welke BH dien ik te dragen ?
 
De verse littekens zullen afgekleeft zijn met tape, micropore®. U wordt wakker met een operatieverband of een sport-BH die de chirurg aandoet aan het einde van de ingreep of voor u naar huis gaat. Neem eventueel zelf een sport-BH mee naar de operatiezaal. Neem een goedkoop maar stevig model, met de gewenste cup-maat, een elastische B tot C cup. Bij een borstlifting zal de cup-maat hetzelfde als voor de ingreep, bij een borstverkleining uiteraard een of twee cups kleiner. Een bijkomend voordeel is de sluiting van voor. Meet voor de operatie uw borstomtrek onder de borstplooi en neem deze centimeters in euro-maat. Bijvoorbeeld een Euro-85 cup B. Of een Euro-90 cup B.Wegens de zwelling kan 5 cm extra comfortaler zijn.

 
 Wanneer kan ik weer aan het werk?
 
Dat ligt aan de aard van uw werk. In ieder geval moet u enkele dagen rust nemen om nabloeding of infectie te vermijden. Pas na een week mag u weer lichte werkzaamheden doen, maar u mag niet sporten. Zware lichamelijke inspanning en zwaar tillen zijn in de eerste maand na de ingreep niet mogelijk. De meeste vrouwen gaan na een tot twee weken weer aan het werk. Bureelwerk kan na enkele dagen. 
 
Kan ik na de ingreep nog borstvoeding geven?
 
De plastisch chirurg doet zijn uiterste best de melklieren niet te beschadigen. Garanties hiervoor zijn evenwel niet te geven, omdat de tepel en het onderliggend klierweefsel moet worden verplaatst. Het risico is dus aanwezig dat u geen borstvoeding meer kunt geven na een borstlift. Bedenk ook dat het resultaat van een borstlift weer gedeeltelijk teniet kan worden gedaan door een zwangerschap en door het geven van borstvoeding 
 
Zijn aan de ingreep risico’s verbonden?
 
Gevoelsverlies van de tepels behoort tot de mogelijkheden, maar meestal keert het gevoel terug. De tepels kunnen ook tijdelijk overgevoelig zijn. Ook is het risico aanwezig dat u geen borstvoeding meer kunt geven. De plastisch chirurg streeft naar symmetrie van de beide borsten, maar dit is niet te garanderen. Ook zullen de littekens altijd in enige mate zichtbaar blijven. Verder zijn er de algemene risico's van elke heelkundige behandeling.
 
Mijn borsten zijn erg verslapt en gaan hangen na meerdere zwangerschappen, wat ik erg hinderlijk vind. Komt mijn ziekenfonds dan niet tussen ?
 
Indien er geen volume verwijderd wordt, komt het ziekenfonds niet tussen.