rimpels - Antwerpen

 

Rimpels zijn het meest frekwente probleem. Alvorens men overgaat tot cosmetische chirurgie is er de zachte aanpak om deze te behandelen. Neurotoxines en fillers zijn hiervoor het meest aangewend. Zie bij "zachte aanpak"

Rimpels zijn een natuurlijk verschijnsel bij het verouderen van de huid. Vanaf de middelbare leeftijd wordt minder onderhuids bindweefsel en elastine geproduceert. Wanneer de afbraak  en aanmaak uit evenwicht raken zal de huid uiteindelijk slapper worden, en rimpels vertonen. Wanneer de huid veel aan de zon wordt blootgesteld vindt extra afbraak van elastine plaats, ook aanleiding tot rimpels. Goede zonbescherming in de zomer is dus van groot belang om de rimpelontwikkeling af te remmen. Ook roken kan aanleiding geven tot het vervroegd optreden van rimpels.

Niet alle rimpels zijn hetzelfde. Ruwweg kunnen ze worden ingedeeld in fijne rimpels die ontstaan door vermindering van elastine vezels in de huid. Daarnaast zijn er de diepe rimpels die in feite meer groeven en plooien zijn. De derde soort rimpels ontstaan niet door verslapping van de huid, maar door het bewust of onbewust aanspannen van de huidspieren (‘ fronsrimpels ’). 

 

De bestrijding van de rimpels is afhankelijk van het type. Zie verder....