Fillers om te vullen en toxines om te ontspannen - Antwerpen

 
 
Fillers om te vullen 
 
 
Spierontspannende toxines nemende oorzaak van de dynamische rimpels weg door de onderliggende spier te verzwakken.
 
 
Op statische rimpels, die ontstaan door een te slappe huid heeft een toxine weinig effect, omdat de onderliggende spiertjes hier niet de oorzaak zijn van de rimpelvorming. De huid is gewoon te laks of ingezakt, verloor zijn elasticiteit en is niet onder invloed van spierwerking.
 
 
Statische rimpels kan je op andere wijzen bestrijden: onder meer  door de rimpels op te vullen met vulmiddelen. Het meest verantwoorde, veilige en ook meest gebruikte vulmiddel is momenteel  hyaluronzuur.  Het heeft het vroegere collageen bijna volledig vervangen.
 
 
Hualuronzuur is het basisbestanddeel van populaire vulmiddelen (fillers)  De bedoelde produkten zijn verschillende  ‘merken’, kwalitatief vergelijkbaar met elkaar. Wettelijk mogen zij niet vernoemd worden op publieke websites.
 
 
 
Hyaluronzuur blijft 6 tot 9 maanden aanwezig naargelang de concentratie en de natuurlijke eigenschappen van het huidtype. Let op, dit kan erg variëren en sommige patiênten hebben meer produkt nodig of moeten zich sneller laten behandelen, wat de kosten kan verhogen.

Hyaluronzuur is een tijdelijk vulmiddel in tegenstelling tot de meer risicovolle blijvende vulmiddelen. Met blijvende vulmiddelen is er altijd een risico op laattijdige reacties en nadelige granuloomvorming.   Daarom zullen we deze niet gebruiken. Lees "risico met permanente fillers"

 

Momenteel is er ook een hydroxylapatiet op de markt. Het is een vulmiddel met calcium hydroxyapatiet microkorrels die ervoor zorgen dat het effect langduriger is, maar niet permanent.  Het is een stimulator.  Dit hydroxyapatiet stimuleert de eigen collageenvorming.  Het dient niet voor de fijne rimpeltjes maar is eerder een globaal vulmiddel voor het gelaat. Bij artistiek gebruik kan men het gelaat zodanig opbouwen of vullen dat we het effect bekomen van een kleine facelift. Deze nieuwe behandeling noemt men "the liquid facelift". We gaan de loskomende  huid hierdoor niet aanspannen maar opvullen en op deze wijze verstrakken.  Het effect kan één tot twee jaar of langer aanhouden.

 

 

Er is een middel om handen te verjongen. De pezen en aders op de handrug die bij veroudering en vermagering storend zichtbaar worden, kunnen hierdoor behandeld en minder zichtbaar worden door opvulling van de handen met dit produkt. De behandeling is eenvoudig en gebeurt ambulant.  Een voorbeeld van een lunchtime-treatment.
 
Plooien en defecten vullen met eigen vet is weer in opgang nadat het een tiental jaren geleden verlaten werd.  Het kan een spectaculair effect geven, maar kan niet gezien worden als een eenvoudige behandeling ‘tussendoor’ gezien de zwellingen en blauwe plekken die kunnen ontstaan. In geval van gewichtsschommelingen nadien en zelfs spontaan,  kan dit vet resorberen, en laat weinig sierlijke zone’s achter waar vet gespoten werd.
 
Ook inspuitingen met hyaluronzuren kunnen zwellingen en soms ecchymosen of blauwe plekken veroorzaken. Ze zijn echter eerder beperkt. Zwellingen duren tot 48 uur, een blauwe plek neemt meer tijd in beslag om weg te trekken. Ijs opleggen in de uren na de behandeling en aangepaste medicatie of zalven kunnen hier helpen of helpen voorkomen. Hyaluronzuren zijn volledig neutraliseerbaar met een tegenprodukt indien nodig.  Neem contact met uw arts voor verdere info.